Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙ

 Ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Γ. Ραγκούσης στο βιογραφικό του αναφέρεται στο πολιτικό του έργο και κάνει αναφορά στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών. Στο τελευταίο κομμάτι του βιογραφικού θέλει να αποποιηθεί την ευθύνη για την απελευθέρωση γράφοντας  ότι δεν ήταν απόφαση του Υπουργείου που ήταν επικεφαλής εκείνη την εποχή αλλά της Βουλής μέσω του νόμου 3919, καθώς και συνολικά της κυβέρνησης αφού δεν υπήρχε διαφορετική εισήγηση σε κυβερνητικό επίπεδο. Βέβαια στην δημοσιότητα είχαν βγει διαφορετικά πράγματα σχετικά με αντιδράσεις υπουργών και κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ  όπως και οι εισηγήσεις της Ευρωπαικής ένωσης για το ΤΑΞΙ. Διαβάστε τι γράφει ο κ. Ραγκουσης ακριβώς στο βιογραφικό του



Στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Από τον  Ιούνιο του 2011, μεταξύ άλλων, σε εφαρμογή του νόμου 3919/2011, που είχε ήδη ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο από τον Μάρτιο του 2011, και ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν εξαιρούσε τα ταξί, προχώρησε η επεξεργασία - ενός κρίσιμου για την ανάπτυξη- νομοσχεδίου για την πραγματική απελευθέρωση των επαγγελμάτων στις οδικές μεταφορές (φορτηγά - ταξί), με το οποίο τερματίζεται το καθεστώς της φοροδιαφυγής και της μαύρης οικονομίας που τα τελευταία 10 χρόνια έφτασε στα 4 δις € και το οποίο και λαμβάνει την ομόφωνη έγκριση του υπουργικού συμβουλίου. 
Με το νομοσχέδιο αυτό επιτυγχάνεται:
Πρώτον, η έκδοση, κατά το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του νόμου, νέων αδειών ταξί έως 30% επιπλέον των υφισταμένων, στο πλαίσιο συγκεκριμένων κανόνων που τίθενται και οι οποίοι αποκλείουν το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του επαγγέλματος.
Δεύτερον, η πάταξη της μαύρης παραοικονομίας και φοροδιαφυγής στον χώρο αυτό,
Τρίτον, η απελευθέρωση των ταξί ειδικών μισθώσεων (τουριστικά εννιαθέσια ταξί, ταξί χωρίς ταξίμετρο )
Τέταρτον, η πλήρης και πραγματική απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών (φορτηγών) από 1η Ιανουαρίου του 2012.
Υπογραμμίζεται ότι η επιλογή της 2ας Ιουλίου, ως ημερομηνία μετά την οποία άνοιξαν πλήρως όλα τα επαγγέλματα, δηλαδή στην αρχή του καλοκαιριού, δεν ήταν απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αλλά ρητή διάταξη του νόμου 3919, ο οποίος είχε ψηφιστεί από τον Μάρτιο του 2011 και, άρα, απόφαση της Βουλής.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ψήφισης του συγκεκριμένου νόμου, καθώς και στο διάστημα μέχρι τις 2 Ιουλίου, ποτέ σε κυνερνητικό όργανο ή στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν υπήρξε εισήγηση και δεν λήφθηκε απόφαση, ώστε να παραμείνει κλειστό κατ΄εξαίρεση το επάγγελμα των ταξί.
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι για πρώτη φορά στην 5η αναθεώρηση του μνημονίου, συμπεριελήφθη ειδική αναφορά όχι μόνο για τα ταξί αλλά και για την απελευθέρωση στα φορτηγά απο 1.1.2012, η οποία ήταν απαραίτητη ώστε να καταστεί απολύτως ξεκάθαρο και αναντίλεκτο, ότι η Ελλάδα προχωρά σε πραγματική απελευθέρωση στις οδικές μεταφορές.  Και με αυτό τον τρόπο να εκλείψουν πια τα περιθώρια να επαναληφθούν προσβλητικές δηλώσεις σε βάρος της χώρας μας, ότι δηλαδή δεν προχωρά στην υλοποίηση αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών παρότι δεσμεύεται και ψηφίζει νόμους, δηλώσεις που κατ’ επανάληψη έχουν γίνει από ευρωπαίους ηγέτες, όπως η Καγκελάριος της Γερμανίας, κα. Α. Μέρκελ.
(5η αναθεώρηση μνημονίου για ταξί-φορτηγά)
The transitional period established in Law 3887/2010 for the reduction in costs for issuing new road transport operator licences is brought to an end on 1 January 2012. The necessary secondary legislation as foreseen in that law (Article 14(11)) is adopted, specifying the cost for issuing new road transport operator licences. This cost is transparent, objectively calculated in relation to the number of vehicles of the road transport operator and does not exceed the relevant administrative cost. [Q4-2011]
In line with the policy objectives of Law 3919/2011 on regulated professions, the Government removes entry barriers to the taxis market (in particular, restrictions on the number of licences and price of new licences), in line with international best practice. [Q4-2011])
Από το παραπάνω κείμενο, γίνεται φανερό ότι η Ελλάδα έπρεπε να είχε κάνει πράξη την απελευθέρωση των οδικών και εμπορευματικών μεταφορών μέχρι 31.12.2011.
Παράλληλα, στον τομέα των Υποδομών, μεταξύ άλλων, εκδηλώθηκε πρωτοβουλία, με θετικά αποτελέσματα, διακομματικής συνεννόησης για την απεμπλοκή των Συμβάσεων Παραχώρησης που αφορούν στην κατασκευή των πέντε μεγάλων οδικών αξόνων, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη αναπτυξιακή σημασία.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ & ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ «Η ΑΠΕΛΛΑ»

                    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ & ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ «Η ΑΠΕΛΛΑ» Λυκούργου 61 ΣΠΑΡΤΗ Τηλ/ Fax : 27310 83608 Website: http://spartitaxi.blogspot.com/ Ε - mail : taxi . sparti @ gmail . com Κιν. 6937-134229/ 6974-314388                                                     Σπάρτη 2 2 Φεβρουαρίου 201 2                               Αρ. Πρωτ.: 08 Προς προς τον Υπουργό Εργασίας  & Κοινωνικής Ασφάλισης   κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη Κοινοποίηση: ·         Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη ·         Οργανισμό Ασφαλίσεων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) ·         Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) ·         Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Α.Ε.) ·         Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.) ·         Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Λακωνίας ·         Περιφερειακά Συμβούλια και Σωματεί

Διέλευση με πλοίο απο τον Ισθμό

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι το στολίδι της περιοχής μας και κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες έρχονται τον δουν,  κυρίως απο την παλιά γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο της διώρυγας. Ένα ενδιαφέρον βίντεο υπάρχει στο διαδίκτυο, που δείχνει την διέλευση ενός εμπορικού πλοίου διαμέσου της διώρυγας, δίνοντας μία εικόνα του Ισθμού που μικρό ποσοστό των επισκεπτών έχει την τύχη να δει. Δείτε το βίντεο εδώ

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΙΩΝ Ν ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Ταξί και Αγοραίων Ν. Κορινθίας ανακοινώνει τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου ΠΡΟΕΔΡΟΣ           ΚΟΡΔΩΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΜΠΑΚΟΥΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      ΓΚΡΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΙΔ. ΓΡΑΜ.            ΞΥΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΑΜΙΑΣ                 ΚΩΤΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΗ                     ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ