Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Καμία νέα άδεια ταξί δεν πρόκειται να εκδοθεί στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο»!


Την αναβολή της απόφασης για τον καθορισμό των εδρών για τα ταξί, έλαβε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Τόσο ο Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου κατέστησαν σαφές ότι μετά την αναβολή θα συνεχιστεί η διαβούλευση, υπογράμμισαν δε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουμε στην έκδοση νέων αδειών αν δεν υπάρχει ανάγκη. Και με βάση το σημερινό τοπίο, δεν υπάρχει ανάγκη. Θέλουμε να θωρακίσουμε το επάγγελμα. Θέλουμε να διατηρηθούν στον ίδιο αριθμό οι άδειες των ταξί στην Πελοπόννησο.
Έχουμε κάνει μια πρόχειρη πληθυσμιακή αναλογιστική μελέτη που δείχνει ότι οι ανάγκες καλύπτονται από τις υφιστάμενες άδειες».
Με την αναβολή συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι των ταξί που ήταν παρόντες και μίλησαν, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου. «Τα ταξί πρέπει να παραμείνουν στις εδρες, συνενώσεις πρέπει να προκύψουν μόνο όταν συγκλίνουν το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των αυτοκινητιστών» είπε ο κ. Ροεινός.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Δράκος είπε ότι «υιοθετούμε την πρόταση της αναβολής, δεν πρέπει να δοθούν καινούργιες άδειες».
Ο Νίκος Γόντικας τόνισε ότι «η μοναδική προοπτική για ταξί είναι ο δρόμος για άλλη ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας, χωρίς μονοπώλια. Προτείνουμε να πάρει απόφαση το περιφερειακό συμβούλιο κατά του νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί. Η άδεια να μείνει προσωπική και να μην πάει σε εταιρείες και στο μεγάλο κεφάλαιο. Να μην καταργηθεί το ενιαίο κόμιστρο και να μην κυκλοφορήσουν τα 7θεσια και τα 9θεσια χωρίς ταξίμετρα».
Ο Θανάσης Πετρακος ανέφερε ότι «ήδη έχουν εμφανιστεί εταιρίες με βανάκια σε κομβικά σημεία, όπως το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Συμφωνώ με την αναβολή, καμία νέα άδεια».
Τέλος, ο Λάμπρος Μπούκλης είπε «ναι στην αναβολή, αλλά να κάνουμε βήματα εμπρός για να αυξήσουμε την τουριστική πίτα στην πόλη, μέσα από την οποία θα ωφεληθούν και τα ταξί».

ΠΗΓΗ:http://kalimera-arkadia.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ & ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ «Η ΑΠΕΛΛΑ»

                    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ & ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ «Η ΑΠΕΛΛΑ» Λυκούργου 61 ΣΠΑΡΤΗ Τηλ/ Fax : 27310 83608 Website: http://spartitaxi.blogspot.com/ Ε - mail : taxi . sparti @ gmail . com Κιν. 6937-134229/ 6974-314388                                                     Σπάρτη 2 2 Φεβρουαρίου 201 2                               Αρ. Πρωτ.: 08 Προς προς τον Υπουργό Εργασίας  & Κοινωνικής Ασφάλισης   κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη Κοινοποίηση: ·         Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη ·         Οργανισμό Ασφαλίσεων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) ·         Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) ·         Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Α.Ε.) ·         Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.) ·         Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Λακωνίας ·         Περιφερειακά Συμβούλια και Σωματεί

Διέλευση με πλοίο απο τον Ισθμό

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι το στολίδι της περιοχής μας και κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες έρχονται τον δουν,  κυρίως απο την παλιά γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο της διώρυγας. Ένα ενδιαφέρον βίντεο υπάρχει στο διαδίκτυο, που δείχνει την διέλευση ενός εμπορικού πλοίου διαμέσου της διώρυγας, δίνοντας μία εικόνα του Ισθμού που μικρό ποσοστό των επισκεπτών έχει την τύχη να δει. Δείτε το βίντεο εδώ

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΙΩΝ Ν ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Ταξί και Αγοραίων Ν. Κορινθίας ανακοινώνει τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου ΠΡΟΕΔΡΟΣ           ΚΟΡΔΩΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΜΠΑΚΟΥΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      ΓΚΡΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΙΔ. ΓΡΑΜ.            ΞΥΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΑΜΙΑΣ                 ΚΩΤΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΗ                     ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ