Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Καμία νέα άδεια ταξί δεν πρόκειται να εκδοθεί στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο»!


Την αναβολή της απόφασης για τον καθορισμό των εδρών για τα ταξί, έλαβε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Τόσο ο Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου κατέστησαν σαφές ότι μετά την αναβολή θα συνεχιστεί η διαβούλευση, υπογράμμισαν δε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουμε στην έκδοση νέων αδειών αν δεν υπάρχει ανάγκη. Και με βάση το σημερινό τοπίο, δεν υπάρχει ανάγκη. Θέλουμε να θωρακίσουμε το επάγγελμα. Θέλουμε να διατηρηθούν στον ίδιο αριθμό οι άδειες των ταξί στην Πελοπόννησο.
Έχουμε κάνει μια πρόχειρη πληθυσμιακή αναλογιστική μελέτη που δείχνει ότι οι ανάγκες καλύπτονται από τις υφιστάμενες άδειες».
Με την αναβολή συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι των ταξί που ήταν παρόντες και μίλησαν, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου. «Τα ταξί πρέπει να παραμείνουν στις εδρες, συνενώσεις πρέπει να προκύψουν μόνο όταν συγκλίνουν το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των αυτοκινητιστών» είπε ο κ. Ροεινός.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Δράκος είπε ότι «υιοθετούμε την πρόταση της αναβολής, δεν πρέπει να δοθούν καινούργιες άδειες».
Ο Νίκος Γόντικας τόνισε ότι «η μοναδική προοπτική για ταξί είναι ο δρόμος για άλλη ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας, χωρίς μονοπώλια. Προτείνουμε να πάρει απόφαση το περιφερειακό συμβούλιο κατά του νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί. Η άδεια να μείνει προσωπική και να μην πάει σε εταιρείες και στο μεγάλο κεφάλαιο. Να μην καταργηθεί το ενιαίο κόμιστρο και να μην κυκλοφορήσουν τα 7θεσια και τα 9θεσια χωρίς ταξίμετρα».
Ο Θανάσης Πετρακος ανέφερε ότι «ήδη έχουν εμφανιστεί εταιρίες με βανάκια σε κομβικά σημεία, όπως το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Συμφωνώ με την αναβολή, καμία νέα άδεια».
Τέλος, ο Λάμπρος Μπούκλης είπε «ναι στην αναβολή, αλλά να κάνουμε βήματα εμπρός για να αυξήσουμε την τουριστική πίτα στην πόλη, μέσα από την οποία θα ωφεληθούν και τα ταξί».

ΠΗΓΗ:http://kalimera-arkadia.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διέλευση με πλοίο απο τον Ισθμό

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι το στολίδι της περιοχής μας και κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες έρχονται τον δουν,  κυρίως απο την παλιά γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο της διώρυγας. Ένα ενδιαφέρον βίντεο υπάρχει στο διαδίκτυο, που δείχνει την διέλευση ενός εμπορικού πλοίου διαμέσου της διώρυγας, δίνοντας μία εικόνα του Ισθμού που μικρό ποσοστό των επισκεπτών έχει την τύχη να δει.
Δείτε το βίντεο εδώ

ΝΕΟ WEBSITE ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Παρακαλώ επισκεφθείτε μας στο νέο site μας ΕΔΩ
Please visit our new site HERE