Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραμένει στην κυβέρνηση ο Βορίδης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ- ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
14/02/2012
18:48
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2012

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να τονίσω ότι η υπερψήφιση του οικονομικού προγράμματος από τη Βουλή των Ελλήνων ήταν ιστορικής σημασίας και η απόφαση των βουλευτών, που ήταν πράγματι απόφαση εθνικής ευθύνης, ήταν εξαιρετικά δύσκολη πολιτικά.
Όπως γνωρίζετε, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν στηρίζει πλέον την κυβέρνηση κι ένας αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισε το σχέδιο νόμου. Έξι μέλη της Κυβέρνησης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους: ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μ. Βορίδης, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γ. Γεωργίου και τρεις υφυπουργοί: ο υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτσούκος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Α. Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Α. Ροντούλης. Έκανα αποδεκτές τις πέντε από τις έξι αυτές παραιτήσεις και ζήτησα από τον κ. Βορίδη να παραμείνει στη θέση του ως υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Αυτή είναι η πρώτη ανακοίνωση που ήθελα να κάνω.
Η δεύτερη ανακοίνωση αφορά τα θλιβερά και απαράδεκτα επεισόδια στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής. Είχα ήδη μια εκτενή συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή. Αύριο θα συγκληθεί σύσκεψη αρμοδίων υπουργών, προκειμένου να εξετάσουμε διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν προκύψει, καθώς και τις οικονομικές συνέπειες και γενικότερα να συζητήσουμε με ποιον τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.
Η τρίτη ανακοίνωση: όπως γνωρίζετε, η ψήφιση του οικονομικού προγράμματος είναι καθοριστικής σημασίας για την έγκριση του προγράμματος από τις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης καθώς και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για την πολιτική έγκριση της διαδικασίας του PSI και επίσης για την προετοιμασία της νέας δανειακής σύμβασης.
Όμως, πολλά και κρίσιμα βήματα πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, έως ότου ληφθεί η τελική απόφαση για την χρηματοδοτική στήριξη της χώρας στις αρχές Μαρτίου και τη νέα δανειακή σύμβαση. Γι’ αυτόν το λόγο, ξεκινώντας από σήμερα μάλιστα - ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης ξεκίνησαν ήδη από χθες- πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά, συστηματικά και συντονισμένα, προκειμένου οι λεγόμενες «προαπαιτούμενες ενέργειες» στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος να έχουν υλοποιηθεί. Διότι, χωρίς τις προαπαιτούμενες αυτές ενέργειες, δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα επόμενα συγκεκριμένα βήματα και για την έγκριση του προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ευρωζώνης και η απόφαση για την εκκίνηση της διαδικασίας του PSI και κυρίως η τελική μεγάλη απόφαση για την χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.
Το έργο είναι μεγάλο. Είναι πολλές οι προαπαιτούμενες ενέργειες -και οι βασικές και οι σχετικά δευτερεύουσες- και γι’ αυτό απαιτείται μια συνεχής και απόλυτη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.
Το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, το οποίο θα εισηγηθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, αφορά ακριβώς αυτές τις προαπαιτούμενες ενέργειες. Κατ’ αρχήν, όλες αυτές είναι σαφώς διατυπωμένες στο νόμο που έχει ήδη ψηφισθεί (στο νέο πρόγραμμα και όλα τα σχετικά παραρτήματα). Αλλά είναι σκόπιμο να κάνουμε μία πλήρη και επικεντρωμένη επισκόπηση σ’ αυτά τα θέματα, ώστε όλοι να κατανοήσουμε τι πρέπει να γίνει τις επόμενες -θα έλεγα- όχι μόνο μέρες και εβδομάδες, αλλά ώρες, μέρες και εβδομάδες, γιατί όταν τελειώσουμε τη σημερινή συνεδρίαση πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου πραγματοποιείται και η συνεδρίαση του Eurogroup-Working Group, το οποίο προετοιμάζει το έργο για την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Πρέπει, επομένως, να κινηθούμε πολύ γρήγορα. Θα ήθελα πρώτα να εξετάσουμε αυτό το θέμα. Μετά, έχουμε στην ημερήσια διάταξη δύο άλλα σημαντικά θέματα, τα οποία πρέπει να τα κλείσουμε σήμερα και θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους υπουργούς, στις παρατηρήσεις και επισημάνσεις σας να είστε, όσο το δυνατόν, σύντομοι.

ΠΗΓΗ : spartitaxi.blog

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ & ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ «Η ΑΠΕΛΛΑ»

                    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ & ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ «Η ΑΠΕΛΛΑ» Λυκούργου 61 ΣΠΑΡΤΗ Τηλ/ Fax : 27310 83608 Website: http://spartitaxi.blogspot.com/ Ε - mail : taxi . sparti @ gmail . com Κιν. 6937-134229/ 6974-314388                                                     Σπάρτη 2 2 Φεβρουαρίου 201 2                               Αρ. Πρωτ.: 08 Προς προς τον Υπουργό Εργασίας  & Κοινωνικής Ασφάλισης   κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη Κοινοποίηση: ·         Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη ·         Οργανισμό Ασφαλίσεων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) ·         Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) ·         Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Α.Ε.) ·         Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.) ·         Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Λακωνίας ·         Περιφερειακά Συμβούλια και Σωματεί

Διέλευση με πλοίο απο τον Ισθμό

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι το στολίδι της περιοχής μας και κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες έρχονται τον δουν,  κυρίως απο την παλιά γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο της διώρυγας. Ένα ενδιαφέρον βίντεο υπάρχει στο διαδίκτυο, που δείχνει την διέλευση ενός εμπορικού πλοίου διαμέσου της διώρυγας, δίνοντας μία εικόνα του Ισθμού που μικρό ποσοστό των επισκεπτών έχει την τύχη να δει. Δείτε το βίντεο εδώ

ΝΕΟ WEBSITE ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Παρακαλώ επισκεφθείτε μας στο νέο site μας  ΕΔΩ Please visit our new site HERE http://www.radiotaxi-korinthou.gr/el/radiotaxi-taxi-korinthos-korinthou