Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Η απελευθέρωση στα ταξί βάζει «φρένο» σε νέες άδειες

πηγή ΗΜΕΡΗΣΙΑ OnLine 

 της Μαρίας Μόσχου

«Φρένο» στην έκδοση νέων αδειών στην Αττική αναμένεται να βάλει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί το οποίο πρέπει να γίνει νόμος του κράτους μέσα στο α' τρίμηνο του 2012. Την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες ταξί καταγγέλλουν πτώση του τζίρου τους που αγγίζει και το 60% λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το νομοσχέδιο
  • Την απελευθέρωση του αριθμού των αδειών που κατέχει ένας ιδιοκτήτης, που σήμερα περιορίζεται στις δύο άδειες, προβλέπει το νομοσχέδιο που περιμένει το «πράσινο φως» της τρόικας
  •  O κάτοχος άδειας συμβατικού ταξί θα μπορεί να τη μετατρέψει σε άδεια για επταθέσιο ή εννεαθέσιο ταξί, ειδικής μεταφοράς. Tα ταξί αυτά θα λειτουργούν βάσει συγκεκριμένων εμπορικών συμφωνιών που θα έχουν συνάψει οι ιδιοκτήτες τους.
  • Επιτρέπεται η ελεύθερη πώληση της άδειας βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας για τις εμπορικές επιχειρήσεις και με παρακράτηση 20% προκειμένου να μπει «φρένο» στις παράνομες αγοραπωλησίες.
  • Διευρύνεται η έδρα για την Αθήνα. Τα νέα όρια είναι υπό διαπραγμάτευση με την πρόταση των ιδιοκτητών ταξί να προβλέπει επέκταση της έδρας έως το Λαύριο, το Λαγονήσι, τα Βίλια και το Μαραθώνα με εφαρμογή της μονής ταρίφας στις περιοχές αυτές.
  • Παραμένουν ως έχουν τα όρια των εδρών στις περιφέρειες και κάθε τρία χρόνια ο περιφερειάρχης θα αποφασίζει αν απαιτείται έκδοση νέων αδειών.

διαβάστε το πλήρες άρθρο ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου