Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταξί άνευ.. ΚΤΕΟ



Σε... τρόμο της ασφάλτου έχουν μετατραπεί το τελευταίο διάστημα τα ταξί της πόλης του Ηρακλείου, που στην πλειονότητά τους κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Ως αιτία οι ιδιοκτήτες τους προβάλλουν την απόφαση των αρμόδιων Αρχών να αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες ταξί να έχουν πρώτα τακτοποιήσει μέχρι κεραίας τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο ΤΕΒΕ για να μπορούν κατόπιν να περνάνε από έλεγχο.
Με την οικονομική κρίση όμως να έχει ήδη εξαθλιώσει και αυτόν τον επαγγελματικό κλάδο και με τους ίδιους τους οδηγούς ταξί να κάνουν παράλληλα λόγο για πτώση του τζίρου κατά 60%, το να αντεπεξέλθουν στο βαρύ αυτό έξοδο της αποπληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών τους, όπως τόνισε χθες στη "Ν.Κ." ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου, κ. Γιώργος Πλουμίδης, είναι αδύνατον, τη στιγμή μάλιστα που πολλές από αυτές ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ.
«Ήδη αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να επιβιώσουμε με μεροκάματο 15-20 ευρώ. Οι περισσότεροι συνάδελφοι χρωστάνε αστρονομικά ποσά μόνο στο ΤΕΒΕ. Υπάρχει συνάδελφος που χρωστάει 25.000 ευρώ, για παράδειγμα. Το 90%, για να μην πω το 100%, από ’δω και στο εξής δε θα μπορεί να πληρώνει τις ασφαλιστικές του εισφορές», τόνισε ο κ. Πλουμίδης.
Χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό καθαρά εκβιαστικό από πλευράς της κυβέρνησης, που - όπως είπε - σκοπό έχει μόνο την είσπραξη και όχι την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ο ίδιος ζητά την άμεση απόσυρσή του. «Δεν μπορείς να τιμωρείς με αυτό τον τρόπο τον ιδιοκτήτη ταξί, στερώντας του τον έλεγχο ΚΤΕΟ. Τα ποσά που οφείλονται τοκίζονται και κάποια στιγμή θα πληρωθούν. Δεν πρόκειται να τα χάσουν, καθώς, όταν θελήσεις να φύγεις από το επάγγελμα, υποχρεούσαι να καλύψεις τις εισφορές αυτές. Γιατί μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό εκβιάζοντάς μας; Σε ποιο άλλο επάγγελμα γίνεται αυτό; Πρέπει να κινδυνεύει ο πολίτης και παράλληλα και εμείς οι ίδιοι; Δυστυχώς, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τα πάρουνε. Όμως δεν είναι έτσι», πρόσθεσε ο κ. Πλουμίδης, εκφράζοντας την οργή του κλάδου.
Την ίδια στιγμή πάντως, οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλης, που βρίσκονται σε αναμονή της τελικής διαμόρφωσης του νομοσχεδίου περί απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, λένε "ναι" στην απελευθέρωση αλλά με την προϋπόθεση ότι θα τεθούν υπόψη οι όροι και τα κριτήρια που από την πλευρά τους θέτουν, τα οποία θα συμβάλουν στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών και στον εξορθολογισμό του κλάδου.
«Εμείς λέμε "ναι" στην απελευθέρωση, αλλά βάσει κάποιων θεσμικών και αρκετά σημαντικών κριτηρίων. Αυτό που ζητάμε είναι να παραμείνουν οι έδρες ως έχουν αυτή τη στιγμή για τον κάθε ιδιοκτήτη ταξί και όπου χρειάζεται να εκδοθούν νέες. Αυτό να γίνει βάσει όμως των πληθυσμιακών κριτηρίων και όχι ανεξέλεγκτα, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που παρουσιάζονται» είπε ο κ. Πλουμίδης.
Ωστόσο, ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η απελευθέρωση του επαγγέλματος, όταν θα μπουν σε αυτό άτομα χωρίς εμπειρία και εξειδίκευση, επισημαίνοντας ότι θα είναι εύκολο για αυτούς, από τη μια στιγμή στην άλλη, να βρεθούν χρεωκοπημένοι.

ΠΗΓΗ : www.neakriti.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ & ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ «Η ΑΠΕΛΛΑ»

                    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ & ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ «Η ΑΠΕΛΛΑ» Λυκούργου 61 ΣΠΑΡΤΗ Τηλ/ Fax : 27310 83608 Website: http://spartitaxi.blogspot.com/ Ε - mail : taxi . sparti @ gmail . com Κιν. 6937-134229/ 6974-314388                                                     Σπάρτη 2 2 Φεβρουαρίου 201 2                               Αρ. Πρωτ.: 08 Προς προς τον Υπουργό Εργασίας  & Κοινωνικής Ασφάλισης   κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη Κοινοποίηση: ·         Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη ·         Οργανισμό Ασφαλίσεων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) ·         Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) ·         Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Α.Ε.) ·         Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.) ·         Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Λακωνίας ·         Περιφερειακά Συμβούλια και Σωματεί

Διέλευση με πλοίο απο τον Ισθμό

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι το στολίδι της περιοχής μας και κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες έρχονται τον δουν,  κυρίως απο την παλιά γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο της διώρυγας. Ένα ενδιαφέρον βίντεο υπάρχει στο διαδίκτυο, που δείχνει την διέλευση ενός εμπορικού πλοίου διαμέσου της διώρυγας, δίνοντας μία εικόνα του Ισθμού που μικρό ποσοστό των επισκεπτών έχει την τύχη να δει. Δείτε το βίντεο εδώ

ΝΕΟ WEBSITE ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Παρακαλώ επισκεφθείτε μας στο νέο site μας  ΕΔΩ Please visit our new site HERE http://www.radiotaxi-korinthou.gr/el/radiotaxi-taxi-korinthos-korinthou