Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απελευθέρωση ουσιαστικά του ταξί!!

πηγή topontiki.gr

Με την συνήθη πλέον πρακτική των κατεπείγοντων νομοσχεδίων και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση από τη Βουλή σειρά νομοσχεδίων που θα περιλαμβάνουν αλλαγές στους όρους του μνημονίου ώστε να γίνει ευκολότερη η κατάσχεση δημόσιας περιουσίας από τους δανειστές.
 
Αμέσως μετά την ψήφιση του νέου φορολογικού που κατατίθεται σήμερα, αναμένεται να έρθει στη Βουλή – πιθανότατα τη Δευτέρα -,  νόμος που θα περιλαμβάνει 5 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου έτσι ώστε να καλυφθούν οι «προαπαιτούμενες πράξεις» για τη δόση του Μαρτίου. Η κυβέρνηση βιάζεται θα φέρει για ψήφιση φορολογικό – Π.Ν.Π. έτσι ώστε άμεσα ο Στουρνάρας να ενημερώσει Eurogroup και ΔΝΤ για την «πρόοδο» που έχει σημειωθεί.
 
Η επίμαχη διάταξη που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στη βάση των κομμάτων είχε περιληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) η οποία τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης. Εκεί ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης». 

Με αυτό τον τρόπο  γίνεται κομμάτι ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές. Στην κυβέρνηση υποστηρίζουν πως πρόκειται για «τυπική αναφορά» η οποία εμπεριέχεται και στα προηγούμενα μνημόνια.

Το ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπει επίσης και όσα περιλαμβάνονταν στις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
αλλά δεν έχουν κυρωθεί ακόμα από την Βουλή, αν και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Έτσι προβλέπεται να ψηφιστούν όσα όριζαν:
 
- η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΦΕΚ 246/2012) για την αναστολή πλειστηριασμών στην α’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα.

- η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 238/2012) που μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής και την επιχορήγηση στο Ταμείο Αρωγής των Υπαλλήλων της.

- οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 237 και 229/2012) με τα 
προαπαιτούμενα για την μείωση δαπανών και τα ειδικά μισθολόγια.

- η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 224/2012) για την απελευθέρωση των μεταφορών ταξί.
  
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διέλευση με πλοίο απο τον Ισθμό

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι το στολίδι της περιοχής μας και κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες έρχονται τον δουν,  κυρίως απο την παλιά γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο της διώρυγας. Ένα ενδιαφέρον βίντεο υπάρχει στο διαδίκτυο, που δείχνει την διέλευση ενός εμπορικού πλοίου διαμέσου της διώρυγας, δίνοντας μία εικόνα του Ισθμού που μικρό ποσοστό των επισκεπτών έχει την τύχη να δει.
Δείτε το βίντεο εδώ

ΝΕΟ WEBSITE ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Παρακαλώ επισκεφθείτε μας στο νέο site μας ΕΔΩ
Please visit our new site HERE