Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακριβότερα καύσιμα ανάμεσα σε 60 χώρες η Ελλαδα

Πηγή EcoNEWS.gr

Η βενζίνη στην Ελλάδα πωλείται σε τιμή πολύ υψηλή σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως δείχνει έρευνα του Bloomberg
 για το κόστος των καυσίμων σε 60 χώρες.
Ειδικότερα, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 60 χωρών σε ό,τι αφορά τη δαπάνη για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης ως ποσοστό του ημερομισθίου, σύμφωνα με την έρευνα του Bloomberg που πραγματοποιήθηκε από 3 έως 18 Ιανουαρίου.
Σε ό,τι αφορά την τιμή πώλησης του λίτρου, η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση της σχετικής κατάταξης.
Δεδομένης της συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος στην Ελλάδα, δαπανάται το 15% του ημερομισθίου για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης και συνολικά το 4,8% του εισοδήματος για τον ανεφοδιασμό του οχήματος.
Το ποσοστό είναι υψηλό διότι παρά τηνοικονομική κρίση, οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των λαών που χρησιμοποιούν συχνά το αυτοκίνητο και δεν έχουν προτιμήσει τηνοικολογική μετακίνηση (ποδήλατο, Μέσα Μεταφοράς, πόδια).
Η ακριβότερη βενζίνη πωλείται στην Τουρκία, όπου η μέση τιμή του λίτρου αγγίζει τα 2 ευρώ εξαιτίας της φορολογίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διέλευση με πλοίο απο τον Ισθμό

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι το στολίδι της περιοχής μας και κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες έρχονται τον δουν,  κυρίως απο την παλιά γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο της διώρυγας. Ένα ενδιαφέρον βίντεο υπάρχει στο διαδίκτυο, που δείχνει την διέλευση ενός εμπορικού πλοίου διαμέσου της διώρυγας, δίνοντας μία εικόνα του Ισθμού που μικρό ποσοστό των επισκεπτών έχει την τύχη να δει.
Δείτε το βίντεο εδώ

ΝΕΟ WEBSITE ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Παρακαλώ επισκεφθείτε μας στο νέο site μας ΕΔΩ
Please visit our new site HERE