Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποσύρθηκε τροπολογία για παραγραφή ποινών αγροτών, οδηγών φορτηγών και ταξί


 πηγή tovima .gr
 
Αποσύρθηκε τροπολογία για παραγραφή ποινών αγροτών, οδηγών φορτηγών και ταξί
Αντέδρασαν η ΔΗΜΑΡ και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ανδ. Ψυχάρης
Αποσύρθηκε τροπολογία για παραγραφή ποινών αγροτών, οδηγών φορτηγών και ταξί 
Απέσυρε -για να την επαναφέρει άμεσα βελτιωμένη- η κυβέρνηση την τροπολογία για την παραγραφή μιας μορφής αξιόποινων πράξεων αγροτών, οδηγών φορτηγών και ΤΑΞΙ. Ενστάσεις διατυπώθηκαν τόσο από την συγκυβερνώσα ΔΗΜΑΡ, όσο και από το εσωτερικό της ΝΔ και συγκεκριμένα από τον βουλευτή του κόμματος κ. Ανδ. Ψυχάρη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και άλλοι οι συνάδελφοί του οι οποίοι διαφωνούσαν με την εν λόγω διάταξη με την οποία εξαλείφεται το αξιόποινο συγκεκριμένων πράξεων που αφορούν στην παρακώλυση συγκοινωνιών και την παράνομη στάση και στάθμευση που έχουν τελεσθεί έως την 31.12.2012 από αγρότες, ιδιοκτήτες και οδηγούς αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης (φορτηγών και ΤΑΞΙ). Μάλιστα προέβλεπε οι τυχόν επιβληθείσες ποινές να διαγράφονται από το Ποινικό Μητρώο.

Ωστόσο, η ειδική αγορήτρια της ΔΗΜΑΡ κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη, δήλωσε ότι «έχουμε πολύ σοβαρές επιφυλάξεις και ζητάμε να αποσυρθεί και αφού βελτιωθεί, να επανακατατεθεί». Από την πλευρά του ο κ. Ψυχάρης είπε ότι «ένα κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι και μάλιστα όταν μιλάμε για πράξεις οι οποίες ήταν βίαιες και καταπατούσαν τα δικαιώματα του συμπολίτη μας, καταπατούσαν το δικαίωμα της εργασίας άλλου πολίτη και το δικαίωμά του να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους για να ζήσει την οικογένειά του». «Δεν μπορεί να μην υπάρχουν συνέπειες από αυτά τα αδικήματα», σημείωσε, διερωτώμενος «εάν δεν τιμωρηθούν, τι θα πούμε στους πολίτες: ότι διετελέσθη ένα αδίκημα και δεν υπήρξε τιμωρία;».
Κατά της τροπολογία τάχθηκε και το ΚΚΕ, ωστόσο από διαφορετική σκοπιά, καθώς, όπως δήλωσε ο κ. Χρ. Κατσώτης απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση «γεμίσατε τον κάμπο της Λαμίας με χημικά, οργώσατε το κορμί των αγροτών με τα γκλομπς των ΜΑΤ και από την άλλη -τι υποκρισία!- φέρνετε τροπολογία για την άρση των διώξεων προηγούμενης περιόδου και όχι βέβαια για όλα τα αδικήματα». Έτσι, σύμφωνα με το σκεπτικό του, η ρύθμιση «δεν συμπεριλαμβάνει παραγραφή για όλες τις κατηγορίες των αγωνιζόμενων αγροτών που στέλνετε στα αγροτοδικεία επειδή παλεύουν για την επιβίωσή τους».
Τελικώς, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι αποσύρει την τροπολογία για να την επανακαταθέσει βελτιωμένη ίσως και αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε συνεννόηση μεταξύ των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση σε σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Χαρακόπουλο και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Π. Μπαλτάκο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διέλευση με πλοίο απο τον Ισθμό

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι το στολίδι της περιοχής μας και κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες έρχονται τον δουν,  κυρίως απο την παλιά γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο της διώρυγας. Ένα ενδιαφέρον βίντεο υπάρχει στο διαδίκτυο, που δείχνει την διέλευση ενός εμπορικού πλοίου διαμέσου της διώρυγας, δίνοντας μία εικόνα του Ισθμού που μικρό ποσοστό των επισκεπτών έχει την τύχη να δει.
Δείτε το βίντεο εδώ

ΝΕΟ WEBSITE ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Παρακαλώ επισκεφθείτε μας στο νέο site μας ΕΔΩ
Please visit our new site HERE