Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΞΙ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΞΙ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
8/3/2013

 
ΠΡΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κον ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ


Κύριε περιφερειάρχη η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα ο κλάδος του Ταξί βιώνει της χειρότερες μέρες της μεταπολεμικής Ελλάδας. Η αναδουλειά και τα συσσωρευμένα χρέη των συναδέλφων έφεραν δυστυχώς πολλούς συναδέλφους κάτω από τα όρια της φτώχειας στην εξαθλίωση αλλά και στην αυτοχειρία. Πολλοί συνάδελφοι για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από τα χρέη του ΟΑΕΕ και των Δανείων πουλούν τα ταξί τους σε τιμές όσο-όσο με σκοπό όχι το κέρδος αλλά τον απεγκλωβισμό τους από τα χρέη που διογκώνονται όσο το κατέχουν στο όνομα τους.
Ο νόμος 4093/12 και η εφαρμογή του Ν 4070/12 για έκδοση νέων αδειών έφερε τα πάνω κάτω στο κλάδο μας. Εκτιμώντας λοιπόν την παρούσα κατάσταση και σαν τον αρμοδιότερο θεσμικά πρόσωπο απευθυνόμαστε σε εσάς ζητώντας
1) Την κατανόηση του τεράστιου κοινωνικά προβλήματος που προέκυψε στην τεράστια πλειοψηφία των αυτοκινητιστών ταξί
2) Την παρέμβαση σας στο ΕΝΠΕ και μέσω αυτού προς την κυβέρνηση για αναβολή 2 χρόνων της πρώτης εφαρμογής του Ν 4070/12 για την διαδικασία έκδοσης νέων ΕΔΧ ταξί και ΕΔΧ ΕΙΔΜΙΣΘ.
Εκτιμούμε ότι ο χρόνος αυτός της αναβολής θα δείξει και θα αναδείξει τις πραγματικές ανάγκες τις κοινωνίας για νέες σε κυκλοφορία ΕΔΧ άδειες ταξί και ΕΙΔΜΙΣΘ
Πιστεύουμε μάλιστα ότι η τεκμηριωμένη άποψη ( έκθεση ) από επιστήμονες επιτροπή του αρθ.85 που προβλέπεται θα καθορίσει σημαντικά την ομαλή χωρίς προβλήματα μετάβαση της αφομοίωσης των νέων αδειών.
Ο Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου