Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Επιστολή των Σωματείων ταξί Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής & Αλεξανδρούπολης πρός τον Ο.Α.Ε.Ε.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΙΩΝ
Τα Σωματεία ταξί 
Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής & Αλεξανδρούπολης

Καβάλα 15/03/12
Μητρ. Χρυσοστόμου 6

ΠΡΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε. κα. Γεωργία Κωτίδου

Κοινοποίηση :
Τοπικό παράρτημα Ο.Α.Ε.Ε.
Υπουργό Υγείας
Υπουργό Εργασίας 

 
Κυρία Διοικητή
Σε συνέχεια της από  28/11/11 επιστολής μας προς τον οργανισμό σας , επανερχόμαστε στο μείζον πλέον πρόβλημα του κλάδου που είναι οι ασφαλιστικές εισφορές.
Η οικονομική  κατάσταση της χώρας και όχι μόνο είναι γνωστή φαντάζομαι σε κάθε έλληνα πολίτη άρα και σε σας.  Είναι αδύνατη η επιβίωση με την εκμετάλλευση ταξί, όχι μόνο στις μικρές περιοχές της Περιφέρειας, αλλά και στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αντιλαμβάνεστε ότι σε μια τέτοια περίοδο τεραστίας ύφεσης όπου οι μισθοί μειώνονται και οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών αυξάνονται, έχει σαν φυσικό επακόλουθο όλο αυτό να  μετακυλά αρνητικά στην αγορά όπου αγωνιζόμαστε και να επηρεάζει  τον εξαφανισμένο πια τζίρο για τον συνάδελφο επαγγελματία. Για τον λόγο αυτό πια δεν ζητούμε αλλά απαιτούμε τα παρακάτω.
1ον  Την κλιμακωτή μείωση των εισφορών από 20% έως 10% από την κατηγορία 6 και προς τα κάτω έως την πρώτη ( 1).
2ον Νέους ευνοϊκότερους διακανονισμούς του χρέους μακράς διάρκειας χωρίς τοκοχρεολύσια και την αφαίρεση τις ιατροφαρμακευτικής εισφοράς στην αποπληρωμή  για όσο χρονικό διάστημα δεν έγινε χρήση του βιβλιαρίου ασθενείας λόγο χρεών.         
3ον Την άμεση απεμπλοκή του ΚΤΕΟ από τον Ο.Α.Ε.Ε. σύμφωνα με την 139 απόφαση του ΔΣ του οργανισμού.
4ον Την δημιουργία νέων ασφαλιστικών κατηγοριών με χαμηλότερα κόστη, όπου σε αυτές θα εντάσσονται προαιρετικά, και για όσο χρονικό διάστημα κρατά η ύφεση, οι επαγγελματίες που αδυνατούν να πληρώσουν τα προκαθορισμένα ποσά των κατηγοριών που ανήκουν χωρίς να προσμετράται στο τελικό ποσό της σύνταξης που δικαιούνται.
5ον Την δυνατότητα καταβολής μόνο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από την συνταξιοδοτική και αντίστροφα για κοινωνικούς λόγους .
Χιλιάδες συνάδελφοι εγκλωβισμένοι από τις συνταξιοδοτικές οφειλές δεν έχουν γιατρό και φάρμακα αυτοί και οι οικογένειες τους. Ανάμεσα τους πολύτεκνοι και γυναίκες η παιδιά συναδέλφων που χρειάζονται ακριβά φάρμακα και στενή ιατρική παρακολούθηση λόγω κάποιας μακροχρόνιας ασθένειας. Είναι ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που θα έδινε πιστεύουμε και μια ανακούφιση στον φορέα της υγείας αφού οι εισφορές θα εισπράττονται κανονικά. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να ζητούμε ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.
Κύριε Διοικητά τα Πρωτοβάθμια Σωματεία ταξί των Περιφερειακών Ενοτήτων ΔΡΑΜΑΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ – ΞΑΝΘΗΣ – ΡΟΔΟΠΗΣ - ΕΒΡΟΥ αποφάσισαν από κοινού για την επιστολή αυτή και εξουσιοδοτούν τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Περιφερειακού συμβουλίου Ταξί και Αγοραίων ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ.
Ευελπιστούμε στην κατανόηση και λύση των πιο πάνω σημαντικών προβλημάτων. Η καλή κατάσταση του οργανισμού είναι ευθύνη όλων μας.    
Ο                                                                  Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Γ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ        ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου