Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΊΞΕΩΝ

πηγή korinthostv.blogspot.gr

Στα χέρια των κυβερνητικών εταίρων είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τις αλλαγές που προβλέπονται στα εισοδήματα αλλά και τη φορολογία των ακινήτων.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, και αν δεν επέλθει καμία άλλη αλλαγή, η μία κλίμακα που αφορά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους θα έχει μόλις 3 κλιμάκια και δε θα περιλαμβάνει αφορολόγητα. 
Οι κλίμακες είναι οι εξής:

Για εισόδημα έως 25.000 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης θα είναι 21%,
 
για εισόδημα έως 48.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 36% και
  
  για εισόδημα μεγαλύτερο των 48.000 ο συντελεστής θα είναι 45%.
Ο φόρος που προκύπτει με βάση τη νέα κλίμακα μειώνεται εως 18.000 ευρώ εισόδημα κατά 1.950 ευρώ, εως 29.000 ευρώ εισόδημα κατά 50 ευρώ ανα 1.000, και για εισόδημα μεγαλύτερο των 29.000 ευρώ κατά 100 ευρώ ανά 1000 ευρώ εισοδήματος.

Μεγάλοι "χαμένοι", όπως επισημαίνει το newsit, θα είναι οι γονείς με ετήσιο εισόδημα πάνω από 11.000 ευρώ αφού καταργούνται οι φοροαπαλλαγές και το αφορολόγητο των παιδιών. 

Για παράδειγμα ένας μισθωτός με 3 παιδιά κι ετήσιο εισόδημα 18.000 ευρώ πληρώνει για τόκους α' κατοικίας 2.500 ευρώ και για δίδακτρα 1500 ευρώ, σήμερα πληρώνει φόρο 820 ευρ'ω ανώ με τις νέες ρυθμίσεις θα κληθεί να πληρώσει 1.830 ευρώ!

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες τα κλιμάκια είναι μόλις δυο: Αυτοί με εισόδημα εως 50.000 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης θα είναι 26% ενώ οσοι έχοι εισόδημα μεγαλύτερο από 50.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 33%.

Τι αλλάζει στις αποδείξεις

Αλλαγές υπάρχουν και στη συλλογή των αποδείξεων μεταξύ των οποίων οι πιο βασικές είναι ότι τελικά θα προσμετρηθούν οι αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ και η αλλαγή στο φόρο από τη μη συλλογή αποδείξεων που από το 10% γίνεται 21%.

Αλλαγές στα τεκμήρια

Πιο ήπια θα είναι τα νέα τεκμήρια για ΙΧ και ακίνητα. Για παράδειγμα για ένα ακίνητο 80τ.μ το τεκμήριο μειώνεται στα 25ευρώ/τ.μ και για ένα ακίνητο εως 120τ.μ το τεκμήριο μειώνεται στα 45ευρώ/τ.μ.

Ανάλογες είναι και οι μειώσεις για τα Ι.Χ αυτοκίνητα σε σχέση με τα κυβικά. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διέλευση με πλοίο απο τον Ισθμό

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι το στολίδι της περιοχής μας και κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες έρχονται τον δουν,  κυρίως απο την παλιά γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο της διώρυγας. Ένα ενδιαφέρον βίντεο υπάρχει στο διαδίκτυο, που δείχνει την διέλευση ενός εμπορικού πλοίου διαμέσου της διώρυγας, δίνοντας μία εικόνα του Ισθμού που μικρό ποσοστό των επισκεπτών έχει την τύχη να δει.
Δείτε το βίντεο εδώ

ΝΕΟ WEBSITE ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Παρακαλώ επισκεφθείτε μας στο νέο site μας ΕΔΩ
Please visit our new site HERE