Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΕ

Εφημερίδα Ριζοσπάστης
 
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΤΑΞΙ - ΦΟΡΤΗΓΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι μέλη του Σωματείου ελαφρών φορτηγών Δ.Χ. Αττικής και των Επιτροπών Αγώνα στα ταξί, ζητώντας την κατάργηση της διάταξης που απαιτεί την προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας προκειμένου να περάσουν από ΚΤΕΟ τα ταξί και τα φορτηγά. Επίσης, απαίτησαν από τη διοίκηση του Οργανισμού, την περίοδο αυτή, που η κρίση βιώνεται από τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου με ιδιαίτερα δυσμενείς όρους, να «παγώσει» τα χρέη τους, να σταματήσει τις δικαστικές διώξεις εναντίον τους, να σφραγίζονται τα βιβλιάρια ασθενείας αλλά και να μειώσει κατά 20% τουλάχιστον τις ασφαλιστικές εισφορές.
Σε κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν προς τη διοίκηση του ΟΑΕΕ οι αυτοκινητιστές σημειώνουν ότι στις σημερινές συνθήκες είναι «αδύνατον να πληρώνουμε τον ΟΑΕΕ ενώ ταυτόχρονα υποχρεούμαστε να προσκομίζουμε βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας για να περάσουμε ΚΤΕΟ, που σαν αποτέλεσμα θα έχει την αφαίρεση πινακίδων άρα και ανεργία». Επισημαίνεται ακόμη ότι ήδη «χιλιάδες αυτοκινητιστές χρωστούν εισφορές στον ΟΑΕΕ λόγω αδυναμίας, με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους», ενώ η απαίτηση από τα ΚΤΕΟ να προσκομίζουν ασφαλιστική ενημερότητα, που έγινε με εισήγηση της Διοίκησης του Οργανισμού, «έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα γιατί χιλιάδες συνάδελφοι μας που χρωστάνε, είτε δε μπορούν να δουλέψουν, είτε κυκλοφορούν παράνομα με κίνδυνο την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας».
Τέλος, σημειώνεται ότι «το εκβιαστικό αυτό μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί εξαιτίας πραγματικής αδυναμίας πληρωμής και επειδή δε πρόκειται το ταμείο να εισπράξει ούτε 1 ευρώ από κατεστραμμένους και χρεοκοπημένους αυτοκινητιστές και επειδή το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας σας, θεωρούμε ότι έχετε υποχρέωση να ζητήσετε με τροποποίηση του νόμου, την κατάργηση της υποχρεωτικής προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας στα ΚΤΕΟ».

Πηγή Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου