Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ ΤΑΞΙ

Λευκωσία: Έντονος αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των ιδιοκτητών και οδηγών αστικών ταξί που δραστηριοποιούνται παγκύπρια, οι οποίοι, βλέποντας βασικά προβλήματά τους να μην οδηγούνται σε λύσεις, εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές πλέον κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτρέψουν τον αφανισμό του κλάδου τους και να διασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των οικογενειών τους. «Φτάνει πια η αδιαφορία και η άνευ προηγουμένου κοροϊδία που αντιμετωπίζουμε εκ μέρους των αρμοδίων», δήλωσε στον «Φ» ο Κεντρικός Οργανωτικός της ΠΟΒΕΚΚυριάκος Μουστάκας, τονίζοντας ότι οι οδηγοί ταξί δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν περαιτέρω εμπαιγμό», δίνοντας ταυτόχρονα την τελευταία πίστωση χρόνου μερικών ημερών προς τους αρμοδίους για άμεση επίλυση των προβλημάτων που χρόνια τώρα ταλανίζουν τον κλάδο τους.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Μουστάκας, αν μετά τις εορτές δεν υπάρξει η απαιτούμενη ευαισθητοποίηση εκ μέρους των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών, να εξετάσουν τρόπους και να λάβουν εκείνα τα μέτρα ώστε με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα να δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους, οι οδηγοί ταξί χωρίς καμιά άλλη προειδοποίηση θα αντιδράσουν δυναμικά.

Οι οδηγοί ταξί ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να ληφθούν μέτρα από πλευράς αρμοδίων για πάταξη της πειρατείας που γίνεται σε βάρος τους τόσο με τα μικρά τουριστικά λεωφορεία Μini Βus, όσο και από διάφορα παράνομα ή μη δικαιούχα οχήματα, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, τους υποκλέπτουν πελάτες από τα λιμάνια και αεροδρόμια.

Στα βασικά αιτήματα που έθεσαν οι οδηγοί ταξί ήταν η απόσυρση των 170 αδειών που δόθηκαν σε οχήματα 4χ4 για Safari, η μη έκδοση επαγγελματικής άδειας ταξί σε αλλοδαπούς, η παραχώρηση κάποιων αντισταθμιστικών μέτρων, συνεπεία της οικονομικής κρίσης και η παροχή οικονομικών κινήτρων για απόσυρση των αδειών «Τ» για ταξί.

Πόλεμος ταξί-λεωφορείων με «έπαθλο» πελάτες

Έτοιμοι να μεταφέρουν επισκέπτες από το Αεροδρόμιο Πάφου στην Πόλη Χρυσοχούς εντελώς δωρεάν, αν λαμβάνουν έστω και τη μισή επιχορήγηση από αυτήν που λαμβάνουν σήμερα οι νέες εταιρείες των λεωφορείων, εμφανίζονται οι οδηγοί αστικών ταξί Πάφου. Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Πάφου, Γεώργιος Κόκκινος, έκανε μάλιστα λόγο με δηλώσεις του στον «Φ», για δυνατότητα που θα έχουν οι ταξιτζήδες όχι μόνο να μεταφέρουν άνευ κομίστρου επιβάτες στο διαμέρισμα Χρυσοχούς, αλλά επιπρόσθετα, κατά την έκφρασή του, να κερνούν και το γεύμα στους επιβάτες τους σε ψαροταβέρνες του Λατσιού. Ο εκπρόσωπος των αστικών ταξί της Πάφου έκανε λόγο για μια στρεβλή κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των δημοσίων μεταφορών, με ευθύνη, όπως είπε, του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Αιτήματα

Ζητούν πάταξη της πειρατείας και των παρανόμων, απόσυρση 170 αδειών, η μη έκδοση επαγγελματικών αδειών, παραχώρηση αντισταθμιστικών μέτρων κ.ά.


ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου