Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ


Χειρόφρενο στη μεταφορά των μαθητών τραβούν οι οδηγοί ταξί στην Ξάνθη, θεωρώντας την πλέον ασύμφορη. «Με τη νέα ΚΥΑ μας ζητούν μείωση των απολαβών μας κατά 70%, αυτό είναι τελείως ασύμφορα για εμάς και για αυτό αποφασίσαμε να σταματήσουμε τη μεταφορά των μαθητών» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΤΑΞΙ Ξάνθης κος Στέλιος Γουναρίδης

Οι οδηγοί ταξί αποφάσισαν να σταματήσουν τη μεταφορά των μαθητών από 01-01-2012, με τον κ. Γουναρίδη να επισημαίνει πως «πέρσι μας ζήτησαν μείωση κατά 20%, φέτος κάναμε άλλη μια μείωση 10% και τώρα έρχονται και μας ζητάνε άλλη μια μείωση 70%. Αυτό είναι τελείως ασύμφορο για εμάς», για να συμπληρώσει πως «για ένα δρομολόγιο πέρσι παίρναμε στην αρχή 100 ευρώ, τα κάναμε 70 και σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να μας δίνουν 25 με 30 ευρώ ανά δρομολόγιο». 

Σύμφωνα μάλιστα με τη νέα ΚΥΑ, η οποία προσδιορίζει το ύψος της αμοιβής των οδηγών ταξί για τη μεταφορά των μαθητών, σε περίπτωση που οι οδηγοί σταματήσουν τη μεταφορά θα δίδεται ένα ποσό στους γονείς για να καλύπτουν οι ίδιοι τη μεταφορά των μαθητών. «Εάν το παιδί πηγαίνει μακριά από το σπίτι του σχολείο θα δίνουν γύρω στα 85 ευρώ στους γονείς, ενώ αν είναι κοντά γύρω στα 35 ευρώ τον μήνα. Πως θα καλύψουν με αυτά τα χρήματα τη μεταφορά των μαθητών;» σημειώνει ο κος Γουναρίδης για να προσθέσει πως «εμείς σταματάμε τη μεταφορά γιατί δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τα καύσιμα μας». 
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου