Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

TO BΗΜΑ



Μάκης Βορίδης: Με πληθυσμιακά κριτήρια το άνοιγμα των Ταξί
«Δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο Ραγκούση» είπε ο υπουργός



«Ενταφίασε» το βράδυ της Τετάρτης το νομοσχέδιο του κ. Ι. Ραγκούση για την πλήρη απελευθέρωση των ταξί, ο νέος υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το κλιμάκιο της Τρόικας.
Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι ο κλάδος των ταξί θα ανοίξει με πληθυσμιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια, καθώς, όπως τόνισε, αυτό συνάδει με το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον.
Μάλιστα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο Ραγκούση», καλώντας «όσους σπεύδουν να υπομνήσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας να περιμένουν και να μην βιάζονται», διότι επίκεινται «σταθμισμένες και ορθολογικές ρυθμίσεις». «Τηρούμε το μνημόνιο. Οχι τις ιδεοληψίες του οποιουδήποτε» σημείωσε χαρακτηριστικά λίγο αργότερα.
«Δεν πρόκειται να πράξω κάτι αντίθετο στη συνείδησή μου» είπε ο υπουργός Υποδομών και τόνισε ότι θα έρθει «απελευθέρωση με ορθολογικά κριτήρια που θα σέβονται το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον».
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, το κλιμάκιο της Τρόικας με επικεφαλής τον κ. Ματίας Μορς, υποδέχθηκε θετικά την άποψη του κ. Βορίδη, ο οποίος τόνισε ότι οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μιλούν για άνοιγμα στην γραμμή του Ν. 3919/2011 με άρση των περιορισμών εισόδου στο επάγγελμα, όπως ο αριθμός και το διοικητικό κόστος των αδειών, «σύμφωνα με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές».
«Το δημόσιο συμφέρον δεν είναι το συμφέρον των ταξιτζήδων, αλλά τα συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια» πρόσθεσε στη συνέχεια ο υπουργός Υποδομών. Πρόθεσή του είναι να φέρει το νομοσχέδιο το συντομότερο δυνατόν.
Μάλιστα, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε τους ελεγκτές της Τρόικας «ως ανθρώπους λογικούς που μιλάνε σε συγκεκριμένη κατεύθυνση».
Επίσης, όπως ανακοίνωσε, ο κλάδος των φορτηγών δημοσίας χρήσης θα απελευθερωθεί πλήρως την 1η Ιανουαρίου 2012, καθώς προβλέπεται ρητά στο Μνημόνιο, με ξεχωριστό νομοσχέδιο.
Το επόμενο «ραντεβού» μεταξύ της Τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών για το άνοιγμα των επαγγελμάτων θα γίνει τον Ιανουάριο, όταν και θα εξεταστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες του ζητήματος.
Νωρίτερα, ο κ. Βορίδης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, εάν η Τρόικα δεν αποδεχόταν την θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων στην απελευθέρωση των ταξί. Μάλιστα, είχε ενημερώσει σχετικά την ηγεσία της κυβέρνησης. 
 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  14/12/2011, 21:14

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ & ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ «Η ΑΠΕΛΛΑ»

                    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ & ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ «Η ΑΠΕΛΛΑ» Λυκούργου 61 ΣΠΑΡΤΗ Τηλ/ Fax : 27310 83608 Website: http://spartitaxi.blogspot.com/ Ε - mail : taxi . sparti @ gmail . com Κιν. 6937-134229/ 6974-314388                                                     Σπάρτη 2 2 Φεβρουαρίου 201 2                               Αρ. Πρωτ.: 08 Προς προς τον Υπουργό Εργασίας  & Κοινωνικής Ασφάλισης   κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη Κοινοποίηση: ·         Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη ·         Οργανισμό Ασφαλίσεων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) ·         Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) ·         Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Α.Ε.) ·         Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.) ·         Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Λακωνίας ·         Περιφερειακά Συμβούλια και Σωματεί

Διέλευση με πλοίο απο τον Ισθμό

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι το στολίδι της περιοχής μας και κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες έρχονται τον δουν,  κυρίως απο την παλιά γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο της διώρυγας. Ένα ενδιαφέρον βίντεο υπάρχει στο διαδίκτυο, που δείχνει την διέλευση ενός εμπορικού πλοίου διαμέσου της διώρυγας, δίνοντας μία εικόνα του Ισθμού που μικρό ποσοστό των επισκεπτών έχει την τύχη να δει. Δείτε το βίντεο εδώ

ΝΕΟ WEBSITE ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Παρακαλώ επισκεφθείτε μας στο νέο site μας  ΕΔΩ Please visit our new site HERE http://www.radiotaxi-korinthou.gr/el/radiotaxi-taxi-korinthos-korinthou